Schimba limba / Change language

marți, 26 martie 2013

RASADURILE DE ROSII

                                           

                                        EVOLUTIA   RASADURILOR  DE   ROSII

Buna ziua dragii mei.....
Am revenit cu noutati.....si evident cu poze si explicatii.
Mini sera pe pat cald ne este de foarte mare ajutor fetele au crescut frumos ,o sa va arat imediat si poze cu printesele mele ,dar mare grija ca acest pat cald isi face datoria asa cum trebuie  doar daca este in permanenta ud ,de preferat cu apa calda daca aveti posibilitatea,altfel isi pierde din proprietati acest balegar si nu mai mentine caldura sub alveole.
Din pacate vremea ne cam vine de hac si a trebuit sa instalam si o aeroterma in interiorul minisolarului,mai ales pentru timpul noptii,pentru ca nu uitati ceva foarte important,temperatura din interior nu trebuie sa scada sub 10 grade sub nici o forma,noi chiar am mai invelit mini solarul pe timpul noptii cu inca o folie groasa de protectie (grosimea ei fiind echivalenta  cam cu  2 folii de solar ).Ce sa va zic , vremea asta ne a dat peste cap si chiar ne a speriat un pic ,vinturi puternice aici la noi in Dobrogea,ploi si acum colac peste pupaza au anuntat si zapada...greu dar nu ne dam batuti ....
Acum zece zile fetele aratau ca in pozele urmatoare ,frumoase si viguroase,cu tulpini groase,sincer neasteptat de frumoase gandindu ne ca noi nu suntem profii,dar cum am promis vom deveni.
Le am tratat cu CROPMAX 2,5 ml la 10 litri de apa tot acum zece zile,CROPMAX - ESTE BIOFERTILIZATOR ECOLOGIC FOLIAR 100% NATURAL!
Cand se utilizeaza stimulatorul de crestere CROPMAX impreuna cu fertilizarea normala creste productia atat cantitativ cat si calitativ si de asemenea se asigura o rezistenta crescuta a plantei la factorii de stress.
CROPMAX contine macro si microelemente, complex de multivitamine si biostimulatori de crestere cum ar fi aminoacizi liberi, hormone, enzime vegetale.
CROPMAX asigura sporuri de productie remarcabile si contribuie la cresterea calitativa a productiei agricole.
CROPMAX sporeste rezistenta plantelor la boli si daunatori.
CROPMAX sporeste rezistenta la seceta, prin favorizarea dezvoltarii sistemului radicular al plantelor
CROPMAX este cu atit mai eficient cu cit pulverizarea este mai fina si se face pe ambele fete ale frunzei si pe tulpina, insistindu-se pe partea inferioara a frunzelor unde absorbtia este mai intensa. Fertilizarile se aplica dimineata, in functie de intensitatea luminoasa, cind plantele au o activitate fotosintetica corespunzatoare.






Intre timp am mai semanat doua sute de seminte de rosii TOLSTOI dupa cum a ti vazut in poze gandindu ne ca este mai bine sa avem mai mult de 1800 de fire cate ne incap noua in solar pentru ca pe parcurs se mai pot pierde din ele si pentru siguranta am decis sa mai semanam ,lucru care va sfatuiesc si pe voi pentru ca este mult mai sigur sa ai rasaduri de rezerva.
Dupa cum v am spus mai sus fetele au fost date cu CROPMAX  si astazi in conditii de vreme severa dar inconjurate de dragostea noastra si de multa atentie la detalii,si anume .CALDURA suficienta,diferenta de minim 8 grade intre temperatura inregistrata in solar pe timp de  noapte si cea inregistrata pe timp de zi,AERISIREA SOLARULUI este foarte importanta aerisirea fetele trebuie sa respire,daca tu ca om nu poti respira in solar nici fetele nu vor putea,APA nu trebuie sa le lipseasca dar nici nu trebuie sa le innece,trebuie sa fie udatecam la 2 ,3 zile in zilele friguroase iar cind va fii foarte cald afara la maxim 2 zile poate si in fiecare zi daca sunt temperaturi foarte mari.
Acum o sa va arat ce se poate intampla daca nu aveti grija de ele si scade sub 10 grade temperatura in solar.
Acum citeva zile cam 10 zile nu ne am dat seama ca va fii foarte frig pe timpul noptii si nu am facut altceva decat sa le acoperim cu acea folie groasa si nu am dat drumul la aeroterma ,iar dimineata 4 fete murisera de la frig li s a subtiat tulpina parca s au secatuit de viata si s au rupt.Am fost foarte trista,multumesc lui Dumnezeu ca nu au patit si restul fetelor ceva ,asa ca aveti maaaaarrreeee grija cu ele ,incalziti le cu tot ce puteti.


Dar acum totul este bine si sper si ma rog ca si in continuare sa decurga totul bine.
Intre timp sa va mai povestesc ce s a intamplar cu THE BIGGEST ONE,cu solarul cel mare....
Am arat terenul si dupa asta acum vreo 6 zile nea m apucat de constructia lui.
Eu cu sotul meu am sapat gropile pentru stalpii de sustinere 15 la numar pe o parte,15 pe cealalta parte,si 15 pe mijlocul serei pusi din 2 in 2 metrii,pe o distanta de 30 metrii.
Tevile au fost in prealabil dotate daca pot spune asa ca o gluma,cu mustati adica am cumparat fier beton,le am taiat in bucati de 25 cm si le am infipt la baza parilor,cate 3 pe par, pentru o mai buna sustinere in betonul
cu care vom sustine parii in pamant.
Deci dupa ce am sapat gropile in linii drepte binenteles(cu ajutorul unei sfori legate de primul si ultimul stilp)
am potrivit stalpii sa fie la aceasi adancime ingropati in pamant,noi am optat pentru 70 cm,50cm cu beton iar peste vom pune pamant,apoi am turnat beton dar inainte am fixat stalpii cu pietre mari pentru o mai mare siguranta,nu de alta dar la noi aici in Dobrogea sunt vanturi puternice si nu am vrea sa l ia pe sus.
Dupa ce s a intarit cimentul am chemat sudorul ,sudor care ne a costat pana acum 550 ron impreuna cu un ajutor,si s a apucat de treaba.Sera daca te uiti la ea pare terminata,dar noi pentru siguranta ei am mai comandat azi fier beton de 10 mm si o sa o mai intarim ,dar asta o sa va aratam cand ne om apuca probabil saptamana viitoare,acum o sa va arat poze cu  cu fetele mele astazi.















Cam asta ar fii pentru astazi ,revenim cit de curind ,noi va multumim pentru ca ne sunte ti alaturi,asteptam sugestii,idei,ajutor si SA NE CREASCA FETELE CIT MAI MARI ,VIGUROASE,FRUMOASE SI GUSTOASE...
Cu drag A.S.