Schimba limba / Change language

marți, 19 februarie 2013

INSAMANTAREA IN ALVEOLE

    Buna seara prieteni gradinari....
Va multumesc mult ca m ati vizitat si ca inca ma mai suportati : ).....
Astazi sa continuam povestea cu insamantarea semintelor de rosii in alveole,doar de rosii deocamdata ,ardeii capia inca nu,cred ca maine sau poimaine,grabindu ne doar cu rosiile pentru ca ele vor fii in solar ,ardeii vor fii sub cerul liber si deci nu este graba.
Vreau sa va zic ca 1500 de seminte de rosii,le am pus pe cele TOLSTOI deocamdata,ne au tinut ocupati 8 ore ieri,cand am terminat de insamantat cele 34 tavite am rasuflat usurati ,ne am uitat unul la altul si ne am zis doar atat?o nimica toata.....
Procedura insamantarii este una foarte simpla si sper sa va ajute ceea ce va voi povesti.
Am intins tavitele pe jos,apoi am umplut o cadita cu turba,(turba care neaparat  trebuie sa fie de calitate,cumparata de la magazine de profil,nu este cea care o gasesti de ex. in Bricostore,noi am luat KEKKILA GARDEN,substrat profesional de 300 litri care ne ajunge cam pentru 40 tavite cu alveole mari in numar de 45 per tavita,turba care este printre cele mai bune) dupa cum o sa vedeti si in poze si usor usor am inceput sa umplem alveolele, cam trei sferturi  din alveola ,apoi am udat turba bine cu apa la temperatura camerei ,aprox.22 grade ,am pus samanta in mijlocul alveolei iar la sfirsit am acoperit bine samanta cu turba .Binenteles ca la sfarsit am udat iar pamantul,dar aveti grija sa nu exagerati cu apa,pentru ca ce este mult strica in general dupa cum spune si proverbul,asa ca nu vrem sa innecam samanta : ).
Tavitele alveolare binenteles ca acum fac parte din familie,putem spune chiar ca sunt copiii nostri asa ca unde puteau ele sta pana germineaza semintele si pot fi duse in minisolarul de afara....chiar cu noi in camera ,pentru ca aici este cel mai cald si le putem supraveghea zi si noapte...
Tavitele le am pus una peste alta pe canturi nu peste pamant,pe doua mese si ce ne a mai ramas de facut acum?sa vorbim cu semintele sa germineze sa se transforme in plantute,iar plantutele rezultate sa creasca mari ,puternice si sa dea roade bogate evident.
Temperatura optima de germinat dupa cum ne am informat este intre 22 -25 grade.
Ce sa va urez dragilor...spor si voua cei ce faceti acelasi lucru ca si noi si acum sa va si aratam poze ca doar nu trebuie sa ne crede ti pe cuvant hi hi ..
Va salutam si revenim cat de curand...
Cu drag A.S.










4 comentarii:

  1. Îmi place foarte mult blogul.Voi reveni cu placere.
    remediiledincamara.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua.
    Sunt nedumerit cu privire la cantitatea de turba care spuneti ca intra.
    40 tavi a cate 45 alveole inseamna 1800,alveolele din tavile de 45 au 88ml,rezultand cca 160 l de turba.
    Ori n-am facut eu bine socoteala,ori este altceva ce-mi scapa,ori ati gresit dvs.
    Ma scoateti din ceata ?
    Spor in toate.

    RăspundețiȘtergere